Profil korisnika

Triglav predlaže dividendu od 2,50 eura

seebiz.eu - 29.3.2023.

Uprava Zavarovalnice Triglav će skupštini, koja je zakazana za 6. lipnja, predložiti isplatu dividende za prošlu godinu u iznosu od 2,50 eura bruto po dionici, odnosno ukupno 56,8 milijuna eura.
Prema prijedlogu, za dividendu bi se rasporedilo nešto više od polovice prošlogodišnje neto dobiti Grupe Triglav, što bi predstavljalo šest posto dividendnog prinosa.

Kako je danas objavila Zavarovalnica Triglav, prijedlog premašuje očekivanja ulagača u pogledu prosječnog dividendnog prinosa dionica europskih osiguravajućih društava od 4,3 posto u ovoj godini.

"Zadovoljstvo nam je što možemo dioničarima predložiti atraktivnu dividendu, a istovremeno njezina isplata omogućuje Grupi Triglav održavanje srednjoročne financijske stabilnosti, daljnji rast i razvoj", rekao je predsjednik uprave osiguravajućeg društva, sažeo je u priopćenju Andrej Slapar.

Kako su dodali, u izazovnim prošlogodišnjim uvjetima Grupa Triglav ostvarila je dobre rezultate koji su premašili planove, na što su, osim povećanog obujma poslovanja, utjecali i određeni jednokratni ili neponovljivi učinci.

Uprava i nadzorni odbor osiguravajućeg društva procjenjuju da će se isplatom predloženog iznosa dividende u srednjem roku održati primjerena razina adekvatnosti kapitala, za koju se očekivalo da će se smanjiti prošle godine, a ujedno i kada predlažući dividendu, uzeli su u obzir procjene sadašnjih i očekivanih budućih uvjeta poslovanja grupe, predviđene potrebe za kapitalom te sposobnost da grupa Triglav iu budućnosti ostvari svoje strateške ciljeve.

Očekuje se da će osiguravajuće društvo objaviti sazivanje redovne godišnje skupštine dioničara 21. travnja, koja je zakazana za 6. lipnja, dodaju.

Grupa Triglav lani je zabilježila 1,60 milijardi eura prihoda, što je 10 posto više nego 2021. Dobit prije oporezivanja povećala je za 1 posto na 134,5 milijuna eura, dok je neto dobit smanjena za 2 posto na 110,2 milijuna eura. objavio je početkom mjeseca putem internetskih stranica Ljubljanske burze.

NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Kako ocjenjujete razinu digitalizacije u svom radnom okruženju?

Osiguranje Forum

Posjeti forum

tlopar | 15.4.2024. 13:35:51
Izvid štete u slučaju kad okrivljenik prometne nesreće pobjegne
tkrajnov | 20.12.2023. 18:00:32
članak 43 ili 57. zakona o sigurnosti prometa na cestama
mkostincer | 13.10.2023. 22:43:45
Osiguranje od potresa
Dakio | 28.10.2022. 11:36:58
Koliko košta premija UNIQA dopunskog osiguranja?