Profil korisnika

Njemački osiguravatelji obnavljaju pokriće za Sjeverni tok?

Osiguranje.hr - 5.4.2023.

Njemački osiguravatelji obnovit će pokriće za plinovod Sjeverni tok 1 koji je eksplodirao prošle godine nakon navodnih sabotažnih napada, navodi Reuters. Allianz i Munich Re ponovno su aktivirali svoju policu osiguranja za ključni plinovod, koji je transportirao prirodni plin iz Rusije u ostatak Europe desetljeće prije eksplozije.

Polica osiguranja jamči troškove štete na cjevovodu i probleme s prekidom poslovanja, rekli su za izvori upoznati s tim. To bi također omogućilo sve popravke potrebne za nastavak opskrbe plinom ispod Baltičkog mora, rekao je drugi izvor.

Prošlog rujna eksplozije su napukle cjevovode Sjevernog toka i izazvale ključanje Baltičkog mora zbog curenja plina metana. Prekinuta je opskrba ruskog plina europskom kontinentu i pogoršala se paralizirajuća energetska kriza, s obzirom da je Moskva obično opskrbljivala oko 40% prirodnog plina kontinenta.

Nekoliko zemalja, uključujući SAD, Njemačku, Dansku i Švedsku, pokrenulo je istrage o eksplozijama koje su još u tijeku. Dok su američki i europski dužnosnici okrivili Rusiju za "tešku sabotažu", Moskva inzistira na tome da nije uništila plinovod.

Pokriće koje su pružila dva najveća njemačka osiguravatelja u oštrom je kontrastu s javnim stavom zemlje o prekidu energetskih veza s Moskvom nakon što je izvršila invaziju na Ukrajinu. Ranije ove godine, ministar financija zemlje rekao je za BBC da Njemačka više ne ovisi o ruskom uvozu za opskrbu energijom – koja je nekada činila 35% uvoza prirodnog plina u zemlju.

NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

  1. Barakuda

    6.4.2023. u 12:46
    Pa naravno da je Rusija sama sebi minirala plinovod. Nisu znali zatvoriti ventil na plinovodu.
    Slično smo i mi, naime, zadnji koji je odlazio iz kuće na otoku i zatvarao ljetnu sezonu, umjesto da je izvadio osigurače iz razvodne kutije, pilio je bandere i sjekao žice između bandera po naselju, da kuće ne ostane pod strujnim naponom idućih 7-8 mjeseci.
    Slijedeće godine ćemo i vodovod na otoku razvaliti, da nam nebi kapalo iz pipe dok nas nema.
Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Kako ocjenjujete razinu digitalizacije u svom radnom okruženju?

Osiguranje Forum

Posjeti forum

Dakio | 28.10.2022. 11:36:58
Koliko košta premija UNIQA dopunskog osiguranja?
Dakio | 29.8.2022. 15:10:28
Dodatno zdravstveno osiguranje(iskustva)
musawo | 2.4.2022. 16:18:26
BUY SSD CHEMICAL CLEANSING FOR MONEY+27717917137WHATSAPP
musawo | 2.4.2022. 16:21:49
Join illuminati and live happy life+27717917137whatsapp in south africa,sudan,namibia