Profil korisnika

Konferencija Join the ESG Revolution

Osiguranje.hr - 19.9.2022.

Konferencija „Join the ESG Revolution“, u organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje i u suradnji sa Eurizon Asset Management Croatia, održat će se 28. i 29. rujna 2022. godine u Zagrebu, u restoranu Maksimir, a konferencija će okupiti brojne domaće i inozemne stručnjake koji će kroz konkretne primjere i otvorenu raspravu ponuditi korisna rješenja, baveći se jednom od najrelevantnijih poslovnih tema današnjice

Prvoga dana konferencije, 28. rujna, predviđeno je druženje u restoranu Maksimir, a 29. rujna na rasporedu je radni program konferencije koji će ponudit odgovore na pitanja kako najpametnije i dugoročno ulagati imajući u vidu globalne izazove, uključujući i one povezane s klimatskim promjenama te degradacijom okoliša.

Govornici i panelisti konferencije će raspravljati o mogućim prilikama i implikacijama koje ESG investiranje ima iz pogleda različitih dionika. Programom konferencije posebno će se adresirati teme vezane uz regulatorni okvir te doprinos regulative u ubrzanju ulaganja koja mogu potaknuti postizanje zajedničkih ciljeva dekarbonizacije i borbe protiv klimatskih promjena. Poseban fokus rasprave u sklopu konferencije rezerviran je za pitanje upravljanja, koje je usmjereno uključivanju i promociji sustavnog i efikasnog dijaloga s kompanijama kako bi se doprinijelo osiguravanju održivog poslovanja na duge staze. Naposljetku, konferencija će se baviti i temom neto nulte stope emisija te njezinim značenjem, usredotočujući se na to koje će promjene doživjeti poslovna zajednica u procesu postizanja cilja globalne ugljične neutralnosti te koje rizike za samo poslovanje ovaj proces može prouzročiti.

S obzirom na ograničen broj mjesta, konferencija je zatvorenog tipa te je dolazak moguć isključivo uz pozivnicu, a sudionici su oslobođeni plaćanja kotizacije.

Hrvatskom uredu za osiguranje kao institucionalnom pokretaču promjena, ispred društava za osiguranje, jedan je od poslovnih prioriteta upravo koncept održivog poslovanja te usklađivanje s regulatornim okvirom održivosti. Osiguratelji su već razvili niz pristupa održivosti kroz svoje poslovne strategije povezane s održivošću te prilikom donošenja odluka o ulaganju uzimaju u obzir okolišne, društvene i upravljačke (ESG) čimbenike za ostvarivanje ciljeva održivog razvoja.


Više informacija o konferenciji  možete pronaći  na mrežnim stranicamaEurizon Asset Managementa Croatia.

NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Je li korona kriza promjenila vaš posao i način rada?Osiguranje Forum

Posjeti forum

Dakio | 29.8.2022. 15:10:28
Dodatno zdravstveno osiguranje(iskustva)
musawo | 2.4.2022. 16:18:26
BUY SSD CHEMICAL CLEANSING FOR MONEY+27717917137WHATSAPP
musawo | 2.4.2022. 16:21:49
Join illuminati and live happy life+27717917137whatsapp in south africa,sudan,namibia
musawo | 2.4.2022. 16:23:12
Politician join illuminati+27717917137whatsapp in south africa