Profil korisnika

Toyota surađuje s insurtechom radi pojednostavljenja kupovine osiguranja

Osiguranje.hr - 26.4.2021.

Insurify, insurtech s platformom za usporedbu koju pokreće AI, integrira se s Toyotinom internom agencijom za osiguranje, Toyota Insurance Management Solutions. "White label" proizvod za TIMS prvi je za Insurify u prostoru ugrađenog osiguranja, koji će kupcima omogućiti usporedbu i kupnju polica osiguranja automobila putem interneta, koristeći Insurify-ove preporuke na temelju podataka i personalizirano iskustvo kupnje.

"TIMS se zalaže za poboljšanje iskustva vlasništva Toyote pružanjem jednostavnih, prikladnih načina za kupnju i kupnju osiguranja za sve Toyotine modele, nove i stare, kao i pokriće za ostala vozila", kaže Will Nicklas, TIMS-ov glavni izvršni direktor. "Partnerstvo s Insurify omogućuje nam povezivanje naših kupaca s našom skupinom pouzdanih prijevoznika putem moderne, korisničke platforme, dodajući stvarnu vrijednost životu naših kupaca, zadržavajući pritom kvalitetu i integritet koji očekuju od Toyote."

Ostali proizvođači automobila udružuju se s osiguravajućim kućama kako bi olakšali kupcima automobila usporedbu stopa pokrivenosti. Na primjer, prošlog studenog General Motors GM pokrenuo je platformu za osiguranje automobila putem svoje jedinice OnStar.

Tijekom prošle godine Ford je postigao sporazume s State Farmom, Allstate ALL, Liberty Mutual i Metromile da pomogne kupcima da smanje premije osiguranja koristeći telematičke značajke vozila koje prikupljaju podatke o ponašanju vozača. 2016. Tesla je započeo sličan program pod nazivom Insure My Tesla. Ovaj je trend vođen evolucijom značajki automatizirane vožnje za koje se industrija nada da će dovesti do potpuno samovozećih automobila.

To bi moglo smanjiti premije osiguranja jer su autonomni automobili namijenjeni uklanjanju ljudskih pogrešaka, za koje se smatra da uzrokuje 94% nesreća. Teoretski, to bi moglo smanjiti isplatu šteta osiguravatelja.

Dakle, u svijetu u kojem su vozila potpuno autonomna, bi li to bilo potrebno? Odgovor je da. Prvo tehnologija pred nama ima još dug put razvoja.

I dalje će biti nesreća. Milijuni ostarjelih vozila kojima upravlja čovjek ostat će na cesti. Kočnice će otkazati, ti će vozači pogriješiti, a netko će ipak morati platiti štetu kad se dogodi pad.

U slučaju autonomnih automobila, taj bi netko mogao biti proizvođač. Insurify je pokrenut 2016. godine, njegovi investitori uključuju Mass Mutual Ventures i Nationwide.

"Zalažemo se za poboljšanje iskustva vlasništva Toyote pružanjem jednostavnih, prikladnih načina za kupnju i kupnju osiguranja za sve Toyotine modele, nove i rabljene", rekao je Will Nicklas, glavni operativni direktor tvrtke Toyota Insurance Management Solutions.

Kupci Toyote, odabrani zastupnici i zaposlenici mogu početi koristiti Insurify-ovo iskustvo usporedbe i kupnje ovog mjeseca putem web stranice toyotaims.com.

NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Je li korona kriza promjenila vaš posao i način rada?Osiguranje Forum

Posjeti forum

SasaPeric | 23.10.2020. 16:29:39
Osiguranje vozača koji je skrivio nesreću
SasaPeric | 12.12.2019. 10:07:50
Prometna nesreća u Sloveniji
mikanilly | 6.11.2019. 09:58:17
Compre sua carteira de motorista, passaporte, carteira de identidade (benjack20008@gmail.com)
mikanilly | 6.11.2019. 10:00:10
KAUFEN SIE HOHE QUALITÄTS-FÄLSCHUNGSWÄHRUNGEN MIT (WHATSAPP +16124703458)