Profil korisnika

Agencija najavila oduzimanje dozvole Krajina osiguranju

capital.ba - 21.4.2021.

Krajina osiguranje ima rok do 31. svibnja da osigura novac koji nedostaje za pokriće tehničkih rezervi, a ukoliko to do ne učini Agencija za osiguranje RS će oduzeti dozvolu za rad ovom osiguravajućem društvu.

Capital.ba je danas objavio da Krajina osiguranju nedostaje 2,3 milijuna KM za pokriće tehničkih rezervi, a pored toga kratkoročne obaveze ovog društva su veće za 8,2 milijuna KM od tekuće imovine, dok je akumulirani gubitak na kraju prošle godine je dostigao 8,7 milijuna KM. Zbog svega toga upitan je nastavak poslovanja ovog društva u skladu sa zakonskim propisima.

Direktor Agencije za osiguranje Slaven Dujaković rekao je za Capital da je "Krajina osiguranje" pod stalnim nadzorom i da im je rješenjem naloženo da do 31. svibnja moraju u potpunosti imati pokrivene tehničke rezerve.

- Oni imaju rok do 31. svibnja da postupe po tom rješenju, u suprotnom ćemo im oduzeti dozvolu za rad, kazao je Dujaković.

Dodao je da je ovo društvo ranije planiralo dokapitalizaciju prodajom objekta u Gradišci u kojem je smještena administrativna služba tog grada, a koji je u vlasništvu "Krajine"“.

Jedno od rješenja koje se spominjalo je i da Investicijko-razvojna banka (IRB) RS, koja je najveći pojedinačni dioničar "Krajine"“, dokapitalizira ovo društvo sa dva milijuna KM.

Skupština dioničara Krajina osiguranja donijela je 29. rujna prošle godine odluku o prodaji zgrade u kojoj je smještena Gradska uprava Gradiška za dva milijuna maraka, ali nije poznato zbog čega ta odluka još nije provedena.

Podsjećamo, nezavisna revizorska kuća "EF revizor" dala je mišljenje sa rezervom Krajina osiguranju za financijske izvještaje u prošloj godini ukazujući na brojne probleme sa kojima se ovo društvo suočava.

Zaključak revizora je da je poslovanje društva ugroženo, a da uprava nema plan za izlazak iz ove situacije.

- Jasno je da se društvo već suočava sa problemima likvidnosti, odnosno sa nemogućnošću da izmiruje kratkoročne obaveze prema dobavljačima i povjeriocima u rokovima dospijeća. Navedene činjenice ukazuju na postojanje značajne neizvjesnosti koja može da izazove sumnju u odnosu na sposobnost društva da posluje po načelu stalnosti poslovanja, navodi se u izvještaju.

NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Je li korona kriza promjenila vaš posao i način rada?Osiguranje Forum

Posjeti forum

SasaPeric | 23.10.2020. 16:29:39
Osiguranje vozača koji je skrivio nesreću
SasaPeric | 12.12.2019. 10:07:50
Prometna nesreća u Sloveniji
mikanilly | 6.11.2019. 09:58:17
Compre sua carteira de motorista, passaporte, carteira de identidade (benjack20008@gmail.com)
mikanilly | 6.11.2019. 10:00:10
KAUFEN SIE HOHE QUALITÄTS-FÄLSCHUNGSWÄHRUNGEN MIT (WHATSAPP +16124703458)