Profil korisnika

Insurance Europe: Prerano je pozivati na obvezno AI osiguranje

Osiguranje.hr - 26.10.2020.

Prerano je pozivati na obvezno osiguranje umjetne inteligencije (AI) zbog nedovoljnih podataka o osiguranju i nedostatka sličnosti između rizika. 

Nakon jučerašnjeg plenarnog glasanja u Europskom parlamentu o odobravanju izvješća odbora za pravne poslove o režimu građanske odgovornosti za umjetnu inteligenciju (AI) i okviru etičkih aspekata umjetne inteligencije, robotike i srodnih tehnologija, glavna direktorica osiguranja Europe, Michaela Koller, rekla je:

„Vjerujemo da je preuranjeno da Parlament razmatra obvezno osiguranje za visoko rizične sustave umjetne inteligencije iz dva razloga. Prvo, da bi obvezno osiguranje moglo funkcionirati, mora postojati dovoljno podataka o rizicima. Na primjer, u obveznom automobilskom osiguranju postoje podaci o štetama unatrag desetljeća koji se mogu upotrijebiti za potpisivanje rizika. Međutim, budući da su visoko rizični sustavi umjetne inteligencije još uvijek u razvoju, ekvivalentna količina podataka još nije dostupna. Drugo, rizici obuhvaćeni obveznim policama moraju biti dovoljno slični po svojoj prirodi da bi se mogli pokriti u jedinstvenom sustavu. Međutim, budući da se AI koristi na tako raznolike načine, rizici koje on predstavlja u različitim situacijama potpuno su različiti. Stoga je teško vidjeti kako bi se mogao uzeti u obzir jednoobrazni pristup koji bi mogao adekvatno pokriti tako različite rizike. U tom kontekstu smatramo da poziv Parlamenta za obvezno osiguranje za visoko rizičnu umjetnu inteligenciju u praksi ne bi funkcionirao. "Što se tiče izvještaja o okviru etičkih aspekata umjetne inteligencije, Koller je komentirao:„Postojeće horizontalno i sektorsko zakonodavstvo EU-a koje se primjenjuje na osiguranje - uključujući smjernice o jednakom postupanju, Opću uredbu o zaštiti podataka, Direktivu o solventnosti II, Direktivu o distribuciji osiguranja (IDD), PRIIPS uredbu i Direktivu o daljinskom marketingu za financijske usluge - već se bave mnogim potencijalnim rizicima i izazovima povezanim s umjetnom inteligencijom. Stoga se moraju izbjegavati dodavanja i preklapanja, a nova pravila treba uvesti samo ako se u postojećem zakonodavstvu utvrde praznine. "

NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

  1. zoran13

    2.11.2020. u 17:38
    ROBOTINJA IRINA

    V Rusiji (Perm - Ural) za delo v javni upravi preizkušajo robotinjo Irino (z dolgimi blond lasmi, rjavimi očmi) in popolnimi človeškimi lastnostmi ter možnostjo izražanja 600 različnih mimik obraza. Lahko odgovarja in pa tudi sprašuje. Tako že razvijajo umetno inteligenco, katere zahteve so za najbolj ponavljajoče se geste in delo takšne narave. Irina se nikoli ne utrudi, nikoli ni bolana in vedno je prijazna ter ustrežljiva...

    https://www.rainews.it/dl/rainews/media/Irina-Russia-sperimenta-intelligena-artificiale-mpiegata-robot-nella-pubblica-amministrazione-5968d67e-ad0a-4292-95ff-236d4d8ffd2b.html
Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Je li korona kriza promjenila vaš posao i način rada?Osiguranje Forum

Posjeti forum

SasaPeric | 23.10.2020. 16:29:39
Osiguranje vozača koji je skrivio nesreću
SasaPeric | 12.12.2019. 10:07:50
Prometna nesreća u Sloveniji
mikanilly | 6.11.2019. 09:58:17
Compre sua carteira de motorista, passaporte, carteira de identidade (benjack20008@gmail.com)
mikanilly | 6.11.2019. 10:00:10
KAUFEN SIE HOHE QUALITÄTS-FÄLSCHUNGSWÄHRUNGEN MIT (WHATSAPP +16124703458)