Profil korisnika

Damir Zorić novi glavni direktor HUP-a

Darko Bičak, Poslovni dnevnik - 7.8.2020.

Izvršni odbor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) je danas za novog glavnog direktora Udruge izabrao Damira Zorića koji dolazi iz Euroherc osiguranja. Zorić je privremeno, kao vršitelj dužnosti, sjeo u fotelju glavnog diretkora HUP-a sredinom srpnja, a kada je s tog mjesta iznenada otišao Davor Majetić koji je tu funkciju obavljao 10-ak godina.

HUP zadnjih mjeseci prolazi kroz turbulentno razdoblje koje je započelo u travnja naprasitim odlaskom zamjenika glavnog direktora Bernarda Jakelića uslijed optužbi za seksualno uznemiravanje zaposlenica HUP-a.

Nakon toga je krenuo i proces izbora novog predsjednika/ica, nakon isteka mandata dosadašnje čelnice te udruge Gordane Deranje. Skupština koja je morala izabrati novog čelnika/icu odgođena je za kolovoz.

Nezadovoljni dosadašnjim funkrioniranjem Udruge, dio članstva HUP-a se organizirao kroz neformalno udruženje “HUP za HUP”, granske udruge ICT-ja, proizvođača lijekova, privatnih zdravstvenih institucija, financijaša, malih i srednjih poduzetnika, poslodavaca u obrazovanju te novinskih izdavača, koji traže da se funkcioniranje HUP-a iz temelja promijeni. Njihov kandidat za novog predsjednika je prvi čovjek Plive Mihael Furjan, ali kao privremeno rješenje, jer traže da se ta funkcija ukine te da Udrugom rukovodi Izvršni odbor.


NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Je li korona kriza promjenila vaš posao i način rada?Osiguranje Forum

Posjeti forum

SasaPeric | 12.12.2019. 10:07:50
Prometna nesreća u Sloveniji
mikanilly | 6.11.2019. 09:58:17
Compre sua carteira de motorista, passaporte, carteira de identidade (benjack20008@gmail.com)
mikanilly | 6.11.2019. 10:00:10
KAUFEN SIE HOHE QUALITÄTS-FÄLSCHUNGSWÄHRUNGEN MIT (WHATSAPP +16124703458)
rbrletic | 12.4.2019. 12:58:49
OSIGURANJE OD POSLJEDICE NESRETNOG SLUČAJA