Profil korisnika

Neredi u SAD-u mogli bi postati najskuplji građanski poremećaj za osiguratelje

Osiguranje.hr - 3.6.2020.

Neredi koji su eruptirali u gradovima diljem SAD-a nakon mirnih protesta zbog smrti George Floyda u Minneapolisu, u smislu troškova za osiguratelje, mogli bi nadmašiti nerede iz 1992. u Los Anglesu. Građanski nemir u Los Angelesu nakon policijskog premlaćivanja Rodneya Kinga u travnju i svibnju 1992. uzrokovao je 775 milijuna dolara odštete - ili 1,42 milijarde današnjih dolara, prema podacima Instituta za osiguranje osiguranja.Ti su nemiri uglavnom bili ograničeni na jedno gradsko područje. Razaranja i pljačke koji su izbili nakon Floydove smrti prijavljeni su u najmanje 25 gradova, a proširili su se i na mnoga predgrađa. 

"Očekujemo da će to biti značajan gubitak, jer utjecaj doživljavamo na velikim i malim tržištima širom Sjedinjenih Američkih Država", izjavio je glasnogovornik III-a Mark Friedlander. "Međutim, budući da je to događaj koji je u tijeku, prerano je utvrđivati opseg gubitka imovine koji će nastupiti. "Civilni nemiri uglavnom uzrokuju skromne imovinske gubitke u usporedbi s prirodnim katastrofama, pokazuju podaci Instituta za osiguranje osiguranja. Neredi u Los Angelesu u kolovozu 1965. - drugi najskuplji građanski nemiri - uzrokovali su 357 milijuna dolara odštete. Zajedno, neredi u Baltimoreu, Chicagu i New Yorku, u travnju 1968., nanijeli su 231 milijun dolara odštete u današnjim dolarima. Za usporedbu, uragan Harvey u 2017. nanio je štetu od oko 20 milijardi dolara. Verisksova služba za odštetu imovine (PCS) tijekom vikenda proglasila je nerede katastrofalnim događajem, što znači da predviđa odštetu veću od 25 milijuna dolara. PCS nije označio građanski poremećaj kao katastrofu još od nemira u Baltimoru 2015. godine. Šef PCS-a Tom Johansmeyer rekao je da su neredi koje su izazvali Floyd-ova smrt možda prvi građanski poremećaj koje prati PCS, a koji uključuje više država. "Kada pogledate SAD, nemiri i građanski poremećaji općenito mogu izgledati kao rizik od 100 milijuna američkih dolara, iako mogu imati mnogo veće gubitke", rekao je Johansmeyer u e-mailu časopisu Claims Journal. "Ali, dodate li šačicu velikih nacionalnih ili međunarodnih tvrtki s gubicima većim od 100 milijuna američkih dolara, mogli biste vidjeti da se mnogo veći gubici u industriji počinju ostvarivati. Veliki gubici u katastrofi mogli bi promijeniti karakter cjelokupnog događaja. "

Analitičar Keefe, Bruyette i Woodsa, Meyer Shields, rekao je u ponedjeljak da je najbolje pretpostaviti da će gubici od trenutnih nereda biti "relativno skromni". Unatoč tome, gubici će se kombinirati s gubicima povezanim s potraživanjima povezanih s COVID-19 i imovinskom štetom od predviđene natprosječne sezone uragana koja će predstavljati "kapitalni događaj" za neke reosiguratelje."Kao i uvijek, glavni gubici trebali bi nakon toga intenzivirati postojeće teško tržište, ali gubitak- posebno za pojedine (re) osiguravatelje koji su izloženi nesrazmjernim gubicima - prvo bi došla," rekla je KBW. Institut za informacije o osiguranju rekao je da su neredi, građanske meteže, vandalizam, pljačka i požar u Sjedinjenim Državama pokriveni za gotovo sve vlasnike poduzeća i polica komercijalnih osiguranja. Bit će obuhvaćena i roba ukradena od pljačkaša.III je rekao da je oko 40 posto malih i srednjih poduzeća također zaštićeno pokrivanjem poslovnih prekida."Čak i ako je poslovanje još uvijek obustavljeno ili radilo s ograničenim kapacitetom zbog utjecaja pandemije COVID-19, većina osiguravatelja utvrđuje gubitak prihoda na temelju 12-mjesečne procjene prihoda od operacije", objavio je Institut u e-mailu. Ta pokrivenost također može zaštititi poduzeća koja se moraju rano zatvoriti zbog policijskih sati koje su uvele gradske vlasti, rekao je III.

NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Kako je vaš poslodavac organizirao poslovanje u korona krizi?Osiguranje Forum

Posjeti forum

SasaPeric | 12.12.2019. 10:07:50
Prometna nesreća u Sloveniji
mikanilly | 6.11.2019. 09:58:17
Compre sua carteira de motorista, passaporte, carteira de identidade (benjack20008@gmail.com)
mikanilly | 6.11.2019. 10:00:10
KAUFEN SIE HOHE QUALITÄTS-FÄLSCHUNGSWÄHRUNGEN MIT (WHATSAPP +16124703458)
rbrletic | 12.4.2019. 12:58:49
OSIGURANJE OD POSLJEDICE NESRETNOG SLUČAJA