Profil korisnika

EIOPA organizira okrugli stol za raspravu o životnim i neživotnim proizvodima osiguranja kredita koji se distribuiraju putem banaka

Osiguranje.hr - 17.2.2020.

Europsko tijelo za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (EIOPA) pokrenulo je tematski pregled pitanja zaštite potrošača u odnosu na životne i neživotne proizvode osiguranja kredita koji se distribuiraju putem banaka. Iako proizvodi osiguranja kredita pružaju dodatnu korist potrošačima u smislu osigurateljne zaštite u slučaju događaja koji mogu prouzrokovati poteškoće ili nemogućnost otplate kredita, nadzorna tijela država članica Europske unije utvrdila su problematična područja i rizike u vezi navedenih proizvoda koji bi mogli uzrokovati štetu za potrošače. Navedeni rizici uključuju rizike od sukoba interesa, rizike agresivnih tehnika prodaje navedenih proizvoda te rizik visoke razine provizija u odnosu na ukupne troškove proizvoda. Više informacija o identificiranim trendovima i rizicima u odnosu na proizvode osiguranja kredita dostupno je u EIOPA-inom Izvješću o potrošačkim kretanjima za 2019. godinu (dostupno na stranicama EIOPA-e putem sljedeće poveznice: https://www.eiopa.europa.eu/content/eiopa-identifies-areas-where-risks-consumers-remain-high).

Kako bi ispitala navedena područja, EIOPA organizira okrugli stol uz prisustvo vanjskih zainteresiranih strana, a koji će se održati 5. ožujka 2020. u sjedištu EIOPA-e. Cilj rasprave i sudjelovanja u okruglom stolu je prikupiti povratne informacije i mišljenja zainteresiranih strana o:

  • problemima i rizicima u vezi promatranih proizvoda osiguranja
  • poslovnim modelima koji se koriste prilikom dizajniranja i distribuiranja promatranih proizvoda te rizicima tržišnog postupanja koji proizlaze iz poslovnih modela (uključujući o različitim poslovnim ugovorima kojima se uređuju odnosi između društava za osiguranje i banaka koje distribuiraju proizvode)
  • potencijalnim koristima za potrošače, društva za osiguranje i banke
  • tržišnim praksama koje bi mogle dovesti do štete za potrošače
  • trendovima kretanja u posljednjim godinama.
Sve zainteresirane strane koje bi željele sudjelovati na okruglom stolu EIOPA-e pozivaju se na ispunjavanje obrasca za prijavu, dostupnog putem sljedeće poveznice:


NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Što vam je najbitnije kod kupovine osiguranja?


Osiguranje Forum

Posjeti forum

SasaPeric | 12.12.2019. 10:07:50
Prometna nesreća u Sloveniji
mikanilly | 6.11.2019. 09:58:17
Compre sua carteira de motorista, passaporte, carteira de identidade (benjack20008@gmail.com)
mikanilly | 6.11.2019. 10:00:10
KAUFEN SIE HOHE QUALITÄTS-FÄLSCHUNGSWÄHRUNGEN MIT (WHATSAPP +16124703458)
rbrletic | 12.4.2019. 12:58:49
OSIGURANJE OD POSLJEDICE NESRETNOG SLUČAJA