Profil korisnika

Lemonade uvodi osiguranje kućnih ljubimaca

Osiguranje.hr - 6.2.2020.

Lemonade je objavio svoje planove uvođenja proizvoda osiguranja kućnih ljubimaca. Pritom se u ovoj fazi radi samo o najavi, obzirom da trenutačno tvrtka prolazi kroz regulatorni postupak. Stvarni proizvod za osiguranje kućnih ljubimaca neće biti dostupan dok se regulatorni postupak ne dovrši, a što bi moglo potrajati „mjesecima“, izjavio je osnivač i izvršni direktor Daniel Schreiber. 

Također, ne zna se previše detalja o proizvodu, poput cijene ili vrste pokrića koje će se nuditi. Zna se, međutim, da će se ovo osiguranje isključivo odnositi na pse i mačke.Vrlo mali dio vlasnika kućnih ljubimaca u SAD-u u stvari ima osiguranje kućnih ljubimaca, brojke se kreću između 1 i 2%. U međuvremenu, 70% klijenata Lemonade-a koji su ugovorili osiguranje kućanstva ujedno su vlasnici kućnih ljubimaca, navodi Schreiber. Schreiber je objasnio da je vlasništvo nad psima jedan od mnogih signala koji Lemonade koristi za određivanje cijena za osiguranje kućanstva, jer psi ponekad mogu biti faktor u procjeni rizika, poput odvraćanja od provale. Oko 90% kupaca u Lemonade-u po prvi put kupuje policu osiguranja. 

S obzirom na te pokazatelje, u Lemonade-u procjenjuju da ima smisla ciljati taj ogromni segment potrošača novim proizvodom. Istovremeno, Amerikanci općenito sve više i više troše na svoje ljubimce, procjena je oko 75 milijardi dolara samo u 2019. godini. 

"Zdravstveno osiguranje za kućne ljubimce seže u povijest više od 100 godina", rekao je Schreiber. "Sve je počelo s konjima u Nizozemskoj, a nasljednik tog kućnog ljubimca zapravo je osiguranje automobila. Konji su bili način prijevoza, a osiguranje je trebalo zaštititi vas ako se s tim načinom prijevoza nešto dogodi. Ali kućni ljubimci su sada članovi obitelji", ističe Scheiber koji policu osiguranja kućnih ljubimaca opisuje kao jednostavnu i napisanu čitljivim jezikom.

NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Je li korona kriza promjenila vaš posao i način rada?Osiguranje Forum

Posjeti forum

SasaPeric | 23.10.2020. 16:29:39
Osiguranje vozača koji je skrivio nesreću
SasaPeric | 12.12.2019. 10:07:50
Prometna nesreća u Sloveniji
mikanilly | 6.11.2019. 09:58:17
Compre sua carteira de motorista, passaporte, carteira de identidade (benjack20008@gmail.com)
mikanilly | 6.11.2019. 10:00:10
KAUFEN SIE HOHE QUALITÄTS-FÄLSCHUNGSWÄHRUNGEN MIT (WHATSAPP +16124703458)