Profil korisnika

Završeni treći Srpski dana osiguranja u Aranđelovcu

Osiguranje.hr - 1.12.2019.

Kreirati održivi model poslovanja na duži vremenski period kojim će biti povećana sigurnost, transformacija modela poslovanja i digitalizacija koja će sektor osiguranja učiniti dostupnijim i sve to zbog klijenata koji moraju biti postavljeni u fokus – zaključak je trećih Srpskih dana osiguranja u Aranđelovcu.

„Pred nama je period u kojem ćemo morati se suočiti s velikim izazovima u vezi sa usklađivanjem našeg poslovanja sa regulativama. Kompletan model poslovanja pretrpjet će izmjenu i zbog potreba za digitalizacijom, a ono što dodatno moramo učiniti je postaviti klijenta u fokus, jer sve ovo što radimo radimo zbog njih“, istaknuo je Zoran Blagojević, član Upravnog odbora Udruženja osiguravača Srbije. 

U Aranđelovcu je zaključeno i da je neophodno osigurati sigurnost i građanima podići svijest o investiranju u policu, da se ne promatra kao trošak.

Tokom dva dana pokrenut je veliki broj zanimljivih tema, a ona koja je izazvala dosta pažnje jeste o katastrofalnim nezgodama koje su zbog klimatskih promjena sve više zastupljene na teritoriji Republike Srbije.

“Pokušat ćemo zajedno s državom dogovoriti obavezno osiguranje imovine ili da damo određene povoljnosti polica u osiguranju imovine i na taj način da osiguramo sigurnost naših građana i da rasteretimo budžet zbog eventualnih budućih katastrofalnih nepogoda” , kaže Duško Jovanović, generalni tajnik Udruženja osiguravača Srbije.

Drugi dan konferencije u Aranđelovcu otvorio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je istaknuo da je u Srbiji svega 12 posto površine osigurano i da su to katastrofalni podaci, na kojima treba raditi. Ministar je istaknuo da je u biljnoj proizvodnji povećan broj osiguranika, ali je u stočnom fondu znatno smanjen, da je potrebna edukacija i da je uputio apel na sve sudionike skupa da što više zajedno razgovaraju sa ljudima, da to radi i Ministarstvo da bi se poljoprivrednicima prenijelo što sve imaju na raspolaganju.

U Srbiji je veoma nizak postotak osiguranih domaćinstava, od tri do pet posto kad su u pitanju zajedno registrirana i neregistrirana domaćinstva, a cilj osiguratelja je da se u narednom periodu to poveća na više od 30 posto.

“Te brojke su i dalje mnogo niže od postotka osiguranja u poljoprivredi u okruženju, ali je ideja da zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede radimo na unapređenju polica. U isto vrijeme ideja nam je da subvencije u poljoprivredi vežemo za obaveznost police. U narednom periodu radit ćemo na edukaciji građana, potrebno je da dođemo do svakog stanovnika naše zemlje”, kaže Jovanović.

NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Je li korona kriza promjenila vaš posao i način rada?



Osiguranje Forum

Posjeti forum

SasaPeric | 12.12.2019. 10:07:50
Prometna nesreća u Sloveniji
mikanilly | 6.11.2019. 09:58:17
Compre sua carteira de motorista, passaporte, carteira de identidade (benjack20008@gmail.com)
mikanilly | 6.11.2019. 10:00:10
KAUFEN SIE HOHE QUALITÄTS-FÄLSCHUNGSWÄHRUNGEN MIT (WHATSAPP +16124703458)
rbrletic | 12.4.2019. 12:58:49
OSIGURANJE OD POSLJEDICE NESRETNOG SLUČAJA