Profil korisnika

Sjednica Upravnog vijeća Hanfe

Osiguranje.hr - 15.11.2019.

Nakon 10 godina osniva se novo leasing društvo u Hrvatskoj te je Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na danas održanoj 44. sjednici donijelo rješenje kojim se društvu VOLVO GROUP CROATIA d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu daje suglasnost za osnivanje leasing društva, odnosno za stjecanje kvalificiranog udjela u visini 100 posto temeljnog kapitala leasing društva Volvo Financial Services leasing d.o.o. u osnivanju. Istim je rješenjem dana suglasnost Assyi Veskovi Donchevi i Igoru Smolecu za obavljanje funkcije člana uprave u društvu Volvo Financial Services leasing d.o.o. u osnivanju.  

Na današnjoj sjednici donesene su i izmjene tri pravilnika iz područja rada obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova te rješenje kojim se društvu GENERALI zavarovalnica d.d. sa sjedištem u Republici Sloveniji daje odobrenje za neizravno stjecanje kvalificiranog udjela u Generali Investments d.o.o. za upravljanje investicijskim fondovima, Zagreb, u visini 96,72 posto temeljnog kapitala i glasačkih prava tog društva. 

Uz to, izdana su i dva odobrenja za obavljanje funkcije člana uprave i to Ivanu Beljanu za upravu  Global Invest društva s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima sa sjedištem u Zagrebu te Mariu Cariniju za upravu društva GENERALI OSIGURANJE d.d. iz Zagreba. 

Na današnjoj sjednici rješenjem je utvrđeno da je društvo PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima otklonilo ranije utvrđene nepravilnosti, a doneseno je i rješenje o prestanku važenja dozvole za obavljanje poslova distribucije osiguranja za Mariju Perić, vlasnicu obrta za zastupanje u osiguranju POINT, iz Zagreba.


NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Kako je vaš poslodavac organizirao poslovanje u korona krizi?Osiguranje Forum

Posjeti forum

SasaPeric | 12.12.2019. 10:07:50
Prometna nesreća u Sloveniji
mikanilly | 6.11.2019. 09:58:17
Compre sua carteira de motorista, passaporte, carteira de identidade (benjack20008@gmail.com)
mikanilly | 6.11.2019. 10:00:10
KAUFEN SIE HOHE QUALITÄTS-FÄLSCHUNGSWÄHRUNGEN MIT (WHATSAPP +16124703458)
rbrletic | 12.4.2019. 12:58:49
OSIGURANJE OD POSLJEDICE NESRETNOG SLUČAJA