Profil korisnika

U suradnji s HGSS-om održan prvi Allianz Explorer Camp na Paklenici

Osiguranje.hr - 4.10.2019.

Allianz Zagreb je u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja (HGSS) po prvi puta organizirao trodnevni „Allianz Explorer Camp“. Odabranih 13 polaznika koji su se s najkreativnijim idejama prijavili na natječaj „Postani spasilac budućnosti“ iskoristili su priliku nakratko postati pridruženi članovi Hrvatske gorske službe spašavanja. 

Tako su proteklog vikenda polaznici uz stručno vodstvo HGSS-ovaca naučili kako samostalno, neometano, ali i sigurno boraviti u prirodi uživajući u fascinantnim prirodnim ljepotama Velike Paklenice. Sudjelovali su u vježbama osnova orijentacije, ponašanja u grupi, pružanju prve pomoći te potrazi za izgubljenim osobama. 

„Natječaj za odaziv na kamp je bio izvan svih naših očekivanja, a prijave zainteresiranih različite dobi pristizale su iz cijele Hrvatske. Svi smo se u kampu upoznali po prvi puta, ali se u svega nekoliko sati zajedništva stvorio tim u kojem vlada međusobno povjerenje i velika želja da naučimo kako pomoći jedni drugima. Imali smo prilike vidjeti kako članovi HGSS-a svakodnevno svoje živote stavljaju u opasnost zbog drugih i kako to nikada ne treba uzimati zdravo za gotovo. Vjerujemo da je ovakvo učenje svima koji nisu profesionalci u spašavanju dragocjeno za sve buduće izlete u prirodi kojih treba biti što više, ali uz uvjet da se dovoljno pripremimo i vodimo računa o svojoj sigurnosti i sigurnosti svojih bližnjih“, istaknuo je predstavnik Allianza, Goran Triska koji je i sam bio pridruženi član Kampa.  

Svi polaznici boravili su u Središtu za obuku HGSS-a “Dragan Špehar Špeco“, koja inače služi za smještaj i obuku gorskih spašavatelja, a tijekom tri dana su zajedno radili sve – jeli, pili, spavali, vježbali, slušali nevjerojatne priče iskusnih spašavatelja te se osobno uvjerili u plemenitost HGSS-ovaca. 

Jedan od sudionika Saša Buneta, glumac zagrebačke kazališne kuće “Komedija" bio je ovih dojmova: Oduvijek sam bio fasciniran HGSS-om i uvijek sam se pitao koji je motiv tih ljudi da riskirajući vlastiti život spašavaju tuđi. Nakon Allianz Explorer Campa sve mi je i više nego jasno. I još nešto, sada mi je apsolutno jasno da se taj posao može raditi samo volonterski. Još jednom, HGSS-u kapa dolje"

„Mi smo jedna velika obitelj u kojoj vlada međusobno povjerenje, spremnost na pomaganje drugima i još važnije, stalna spremnost na zafrkanciju. Drago mi je da smo imali prilike to pokazati i ljudima koji nas nisu poznavali. U našem je poslu normalno da se povežemo na takvoj razini, ovisimo jedni od drugima svakog dana u svakoj akciji, a nakon svake akcije postajemo još bliži. Najvažnije u ovome svemu jest da smo prenijeli dio svoga znanja i da smo ljudima mogli pokazati što se sve može dogoditi kada ste neoprezni i neosigurani. Pozivamo ljude da misle na vrijeme, oni koji ne misle na vrijeme većinom zovu nas“, rekao je Jadran Kapović iz HGSS-a.

Allianz Explorer Camp powered by HGSS treći je u nizu zajedničkih projekata HGSS-a i Allianza. Prepoznajući važnost HGSS-a za sigurnost građana, ali i mnogih turista koji posjećuju Hrvatsku, Allianz je još 2017. godine HGSS-u donirao pet dronova za pretragu terena, dok je 2018. donirao novi čamac za spašavanje koji je olakšao i ubrzao intervencije u slučaju poplava. 


NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Što vam je najbitnije kod kupovine osiguranja?


Osiguranje Forum

Posjeti forum

rbrletic | 12.4.2019. 12:58:49
OSIGURANJE OD POSLJEDICE NESRETNOG SLUČAJA
andrea_ | 27.3.2019. 13:26:08
telefonski pozivi stranakama drugih osigurajavajućih kuća
NJ | 23.3.2019. 12:32:20
Odšteta za pješaka
stanimir | 8.12.2018. 06:54:19
Gubitak prava iz osiguranja-tehnička neispravnost vozila