Profil korisnika

Prikaz knjige „Upravljanje rizicima u osiguranju i reosiguranju" dr. Vladimira Njegomira

dr.sc. Marijan Ćurković - 15.4.2019.

U izdanju Tectus d.o.o., Zagreb, 2018.g. izišla je knjiga dr. Vladimira Njegomira „Upravljanje rizicima u osiguranju i reosiguranju“. Autor je jedan od plodnijih pisaca mlađe generacije  koji se posebno bavi tematikom upravljanja rizicima u osiguranju i reosiguranju, a uposlenik je na Fakultetu za pravne i poslovne studije u Novom Sadu kao izvanredni profesor. Autor je i suautor nekoliko dosada izašlih knjiga iz područja osiguranja i reosiguranja te većeg broja stručnih članaka s istom tematikom. Ova najnovija knjiga nastala je kao mix, naravno uz dodatak novina koje su se u međuvremenu dogodile, dosada objavljenih knjiga i članaka prof. Njegomira, a plod je želje autora da integralno, na jednom mjestu, obuhvati sve probleme koji se javljaju u upravljanju rizicima u osiguranju i reosiguranju uz naznaku mogućih odgovora i na izazove u  bliskoj budućnosti.  

Na  551 stranici knjige poredani su problemi upravljanja rizikom u 17 poglavlja, od kojih su neka posvećena općim temama osiguranja i reosiguranja, ali koja su bila potrebna kako bi se zaokružila vrlo uspješna cjelina prikaza naslovne problematike. Tako su obrađene pojedine teme: RIZIK, OSIGURLJIV RIZIK, UPRAVLJANJE RIZICIMA, OSIGURANJE I RIZIK, UPRAVLJANJE RIZICIMA U OSIGURAVAJUĆIM DRUŠTVIMA, ELEMENTI OSIGURANJA, TRŽIŠTE OSIGURANJA, POSLOVANJE OSIGURAVAJUĆIH DRUŠTAVA, REGULACIJA OSIGURANJA I UGOVORA O OSIGURANJU, IMOVINSKI RIZICI, RIZICI ODGOVORNOSTI, RIZICI ŽIVOTNOG OSIGURANJA, KATASTROFALNI RIZICI, ULOGA SUOSIGURANJA U UPRAVLJANJU RIZICIMA, ULOGA REOSIGURANJA U UPRAVLJANJU RIZICIMA, ALTERNATIVNI MEHANIZMI U UPRAVLJANJU RIZICIMA I OSIGURANJE. 

Tekst je opremljen brojnim grafikama, tabelama, slikama. Knjiga na kraju sadrži nevjerojatan broj korištenih izvora domaće i inozemne literature, legislative i prakse (307 navedeni izvor!), rječnik stručnih pojmova i registar pojmova. Tehnički – knjiga je odlično uređena, a sam oblik i dimenzije kazuju da će se knjiga koristiti u svakodnevnoj uporabi, na stolu odgovornih managera i, naravno, ostalih koje interesira upravljanje rizicima u osiguranju i reosiguranju. Autoru čestitamo na bogatom doprinosu osigurateljnoj bibliografiji, a knjigu preporučamo  bez obzira na cijenu- 50 eura) svima koje navedena tematika interesira, jer uložena vrijednost odgovara očekivanoj korisnosti.


NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

  1. Valentina Oncev

    25.4.2019. u 14:36
    Postovani, Interesuje me kako se moze kniga Dr. Vladimira Njegomira poruciti. Ja sam Valentina Oncevska Davitkovska i radim kao unutarnji revizor u Drustvo za zivotno osiguranje VINNER LAJF - VIG Skopje Republika Sjeverna Makedonija. Hvala unaprijed na informaciju, Pozdrav
  2. OGGY

    15.4.2019. u 9:27
    sve pohvale prof.Njegomiru na dosadašnjem radu
Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Kako ocjenjujete razinu digitalizacije u svom radnom okruženju?

Osiguranje Forum

Posjeti forum

tlopar | 15.4.2024. 13:35:51
Izvid štete u slučaju kad okrivljenik prometne nesreće pobjegne
tkrajnov | 20.12.2023. 18:00:32
članak 43 ili 57. zakona o sigurnosti prometa na cestama
mkostincer | 13.10.2023. 22:43:45
Osiguranje od potresa
Dakio | 28.10.2022. 11:36:58
Koliko košta premija UNIQA dopunskog osiguranja?