Profil korisnika

S&P potvrdio Triglav grupi bonitetnu ocjena "A"

Indikator.ba - 16.9.2020.

Bonitetna agencija S&P Global Ratings (dalje u tekstu: S&P ili agencija) nakon redovnog godišnjeg pregleda dana 11. rujna 2020. Grupi Triglav, a time i njenom matičnom društvu i kćerinskom društvu Pozavarovalnici Triglav Re ponovo je potvrdila dugoročnu kreditnu ocjenu boniteta i bonitetnu ocjenu financijske snage "A" sa stabilnom srednjoročnom prognozom.

Visoka ocjena odraz je stabilnog i profitabilnog poslovanja Grupe Triglav, njene solidne kapitaliziranosti, promišljene reosigurateljne zaštite i vodeće tržišne pozicije u Sloveniji i regiji. Bonitetna ocjena "A" isključivo je ocjena samostalnog profila kreditnih rizika Grupe i ne sadržava nikakva povećanja koja bi bila posljedica povezanosti Grupe s državom.

S&P u svom izvještaju ocjenjuje profil rizičnosti poslovanja Grupe Triglav kao solidan, a profil financijskih rizika kao vrlo solidan. Navodi da Grupa sa svojom fokusiranošću na klijente i u trenutnim zahtjevnim uvjetima osigurava stabilno i profitabilno poslovanje u obje djelatnosti, osiguranju i upravljanju imovinom. Vodeći tržišni položaj na slovenskom tržištu omogućuje joj primjenu ekonomije obujma, što nadopunjuje svojom razgranatom ponudom i prodajnom mrežom te upotrebom snažne robne marke. Profil rizičnosti Triglava je dobar, povezan je s konzervativnom investicijskom politikom te stabilnom i učinkovitom reosiguravajućom zaštitom, a investicijski portfelj je kvalitetan i dobro diverzificiran, većinom u europodručju. S&P smatra da je navedeno u kombinaciji s discipliniranim preuzimanjem osiguravajućih rizika ključni temelj koji garantira stabilnost poslovanja i položaja Grupe Triglav.

Stabilna srednjoročna prognoza bonitetne ocjene odražava očekivanja S&P-a da će Grupa Triglav i u idućem, najmanje dvogodišnjem razdoblju uspješno održavati poslovnu strategiju s naglaskom na rastu i daljem diverzificiranju poslovanja.

Agencija očekuje da će Grupa Triglav unatoč pandemiji i njenim utjecajima očuvati dobro, stabilno poslovanje i visoku kapitaliziranost te da će i u iduće dvije-tri godine ispunjavati kriterije najmanje za ocjenu "AA".


NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Je li korona kriza promjenila vaš posao i način rada?Osiguranje Forum

Posjeti forum

SasaPeric | 12.12.2019. 10:07:50
Prometna nesreća u Sloveniji
mikanilly | 6.11.2019. 09:58:17
Compre sua carteira de motorista, passaporte, carteira de identidade (benjack20008@gmail.com)
mikanilly | 6.11.2019. 10:00:10
KAUFEN SIE HOHE QUALITÄTS-FÄLSCHUNGSWÄHRUNGEN MIT (WHATSAPP +16124703458)
rbrletic | 12.4.2019. 12:58:49
OSIGURANJE OD POSLJEDICE NESRETNOG SLUČAJA