Hrvatska aktuarska konferencija 2019. – „Znanjem kroz promjene“

Osiguranje.hr - 13.6.2019.
U organizaciji Hrvatskog aktuarskog društva, a pod nazivom "Znanjem kroz promjene" 13. i 14. lipnja 2019. u hotelu The Westin Zagreb održat će se Hrvatska aktuarska konferencija pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva financija, Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga. Glavna tema ovogodišnje Konferencije bit će vrlo aktualno mirovinsko osiguranje. Partneri Konferencije su Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski ured za osiguranje, a na Konferenciji će sudjelovati uvaženi domaći i strani predavači iz akademske zajednice te osigurateljni stručnjaci.

Hrvatsko aktuarsko društvo je redovni član Međunarodnog aktuarskog udruženja (International Actuarial Association) i Europskog aktuarskog udruženja (Actuarial Association of Europe) te trenutno broji 116 redovnih, 37 pridruženih i 2 počasna člana.

Aktuari su stručnjaci koji se bave problemima financijske neizvjesnosti i rizika, pri čemu posao aktuara uključuje analizu podataka iz prošlosti, procjenu postojećih rizika i razvoj modela za projekciju budućih događaja. Najviše aktuara zaposleno je u djelatnosti osiguranja i mirovinskog osiguranja te državnim tijelima nadležnim za nadzor financijskih usluga. Međutim, aktuarske tehnike i znanja koriste se i u drugim područjima, primjerice aktuarska analiza demografskih i gospodarskih kretanja nužna je kod dugoročnog planiranja državnih izdataka za troškove obrazovanja, mirovina, zdravstva, transporta i drugih usluga.

HAD je tijekom svih godina svog djelovanja kontinuirano promicao značaj aktuarske znanosti i struke, kao i uloge osiguranja općenito u suvremenom društvu, što su glavni ciljevi i ove Konferencije. Aktuarska struka postaje sve važnija ne samo u osiguranjima, nego i u bankama, investicijskim fondovima te svugdje gdje su potrebne projekcije budućih financijskih događaja i rizika temeljene na matematičkoj vjerojatnosti i statistici. Osobito je aktuarska struka dobila na važnosti nakon recentne financijske krize te podizanja svijesti o financijskim rizicima i potrebi za zaštitom potrošača.


NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari / Najčitanije
  1. Vožnja pod utjecajem droga i gubitak prava iz osiguranja
  2. Osiguranje od automobilske odgovornosti – totalna šteta – uspostava prijašnjeg stanja (Čl. 1085. ZOO/05)
  3. OTP prodaje osiguravajuće društvo u Bugarskoj
  4. Tržište osiguranja u RH za lipanj 2019.
  5. Prestanak ugovora o osiguranju zbog propasti motornog vozila
  6. Putnici sve svjesniji svojih prava: Lani 80% više prigovora, a polovica je dobila naknadu
  7. Pravilnik o uvjetima za obavljanje ključne funkcije u društvu za osiguranje/društvu za reosiguranje
Anketa

DOPUNSKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE BI TREBALO:Povežite se s nama

Osiguranje Forum

rbrletic | 12.4.2019. 12:58:49
OSIGURANJE OD POSLJEDICE NESRETNOG SLUČAJA
andrea_ | 27.3.2019. 13:26:08
telefonski pozivi stranakama drugih osigurajavajućih kuća
NJ | 23.3.2019. 12:32:20
Odšteta za pješaka
stanimir | 8.12.2018. 06:54:19
Gubitak prava iz osiguranja-tehnička neispravnost vozila