Coface preuzeo slovenski SID-PKZ

seebiz.eu - 16.4.2019.
Kreditni osiguravatelj Coface preuzeo je SID-PKZ-a, slovensko kreditno osiguravajuće društvo, nakon što je preuzeo sve njegove dionice. Poslovanje će se dalje odvijati pod novim imenom Coface PKZ.
Slovensko osiguravajuće društvo osnovala je SID banka 2005. godine, a u 2018. je zabilježilo 14,3 milijuna eura bruto zaračunate premije.

Transakcija će imati neutralan utjecaj na koeficijent solventnosti Cofacea, koji ovim strateškim korakom jača svoju tržišnu poziciju u Adriatik regiji.

Coface PKZ bit će integriran u regiju Srednje i Istočne Europe (CER), na čelu s regionalnim izvršnim direktorom Declanom Dalyjem.

– Kroz ovu akviziciju, prvu u posljednjih 10 godina, Coface doprinosi jačanju slovenskog gospodarstva na što smo posebno ponosni te smo izuzetno zadovoljni što možemo izraziti dobrodošlicu timu od 74 iskusna i priznata stručnjaka iz SID-PKZ-a – izjavio je Xavier Durand, Coface CEO.

Sibil Silvan, predsjednik Uprave SID banke, vjeruje kako će novi vlasnik tvrtki donijeti prilike za razvoj i daljnje širenje poslovanja, kao i dodatno potaknuti slovenski izvoz i održiv gospodarski razvoj.

– Vjerujemo da ćemo zajedno s Coface-om ojačati našu poziciju tržišnog lidera na području kreditnog osiguranja u Adriatik regiji – komentira akviziciju Sergej Simoniti, predsjednik Upravnog odbora SID – PKZ.


NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Anketa

DOPUNSKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE BI TREBALO:Povežite se s nama

Osiguranje Forum

rbrletic | 12.4.2019. 12:58:49
OSIGURANJE OD POSLJEDICE NESRETNOG SLUČAJA
andrea_ | 27.3.2019. 13:26:08
telefonski pozivi stranakama drugih osigurajavajućih kuća
NJ | 23.3.2019. 12:32:20
Odšteta za pješaka
stanimir | 8.12.2018. 06:54:19
Gubitak prava iz osiguranja-tehnička neispravnost vozila