Daniel Matić umjesto Borisa Galića na čelu Allianza Zagreb

Osiguranje.hr - 15.4.2019.
Daniel Matić, koji je u Allianz SE-u obnašao funkciju Direktora za aktuarske poslove životnih osiguranja kandidat je za novog predsjednika Uprave Allianz osiguranja te će, po pribavljanju  potrebnih odobrenja regulatora, na toj poziciji naslijediti Borisa Galića.
 
Nakon što je na funkciji  predsjednika Uprave Allianz osiguranja proveo četiri uzastopna mandata Boris Galić napustio je društvo 11. travnja 2019. Vodio je proces osnivanja Allianz osiguranja na hrvatskom tržištu i od samog početka rada upravljao poslovanjem društva. Pod njegovim vodstvom Allianz je postao drugi najveći osiguravatelj na tržištu i vodeće osiguravajuće društvo na tržištu životnog osiguranja. 
„Zahvalni smo na velikom doprinosu koji je Boris Galić dao Allianzu u proteklih 16 godina. Može se ponositi rezultatima koje je postigao s cijelim svojim timom u tržišnim uvjetima koji često nisu bili pogodni. Cijenimo sve što je učinio za Društvo i želimo mu isti uspjeh u novoj ulozi“, kazao je Petros Papanikolaou, predsjednik uprave Allianza za regiju srednje i istočne Europe.

Daniel Matić profesionalnu karijeru započeo je 2002. godine u Allianz reosiguranju za životne i zdravstvene proizvode, a 2006. prelazi na aktuarsku funkciju u Allianzu SE. Na oba se položaja susreo s raznolikim aktuarskim temama i brojnim tržištima osiguranja, uključujući regiju srednje i istočne Europe. Daniel se 2008. pridružio društvu za osiguravateljsko savjetovanje Willis Towers Watson, gdje je proveo više od osam godina prije nego se ponovno pridružio Allianzu SE. Kao voditelj tima aktuara u Allianz grupi, bio je odgovoran za upravljanje novim poslovnim kapitalom i odobrenja životnih i zdravstvenih proizvoda u nekoliko zemalja i regija u kojima posluje Allianz.

„Daniel Matić iskusan je menadžer s uspješnim rezultatima u Allianzu SE-u. Zadovoljni smo što upravo on preuzima poziciju predsjednika Uprave Allianza Zagreb i uvjereni da će pod njegovim vodstvom društvo nastaviti rasti i jačati svoj položaj na tržištu”, istaknuo je Petros Papanikolaou.


NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

 1. Luka1

  18.4.2019. u 20:22
  Puno sreće !
Profil korisnika
Komentari / Najčitanije
 1. NLB na zahtjev Europske komisije mora prodati osiguravatelja NLB Vita
 2. Mjesečno izvješće za srpanj 2019.
 3. Hrvatska je po smrti na cestama gotovo najgora u EU. Stručnjak objasnio zašto
 4. Osiguranje paket aranžmana i povezanih putnih aranžmana
 5. Umirovljenici u Sloveniji prosvjeduju protiv velikog poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja
 6. Najčešće pritužbe NBS-u na kredite i osiguranje vozila
 7. Euroherc osiguranje na polugodištu sa 4,3 milijuna KM neto dobiti
 8. Bruto premija osiguravajućih društava krajem srpnja 6,69 milijardi kuna
 9. Publikacija "Tržište osiguranja u RH za 2018. godinu“
Anketa

DOPUNSKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE BI TREBALO:Povežite se s nama

Osiguranje Forum

rbrletic | 12.4.2019. 12:58:49
OSIGURANJE OD POSLJEDICE NESRETNOG SLUČAJA
andrea_ | 27.3.2019. 13:26:08
telefonski pozivi stranakama drugih osigurajavajućih kuća
NJ | 23.3.2019. 12:32:20
Odšteta za pješaka
stanimir | 8.12.2018. 06:54:19
Gubitak prava iz osiguranja-tehnička neispravnost vozila