Novo rukovodstvo Hrvatskog ureda za osiguranje

Osiguranje.hr - 17.12.2018.
Hrvatski ured za osiguranje (HUO), tijelo zaduženo za niz poslova, među kojima su i paradržavni poslovi Ureda zelene karte, poslovi upravljanja Garantnim fondom, graničnim osiguranjem od automobilske odgovornosti, Informacijskim uredom, Uredom za naknadu, ali i poslovi statistike osiguranja, te važne institucije, kao što su mirenje (Centar za mirenje) i Pravobraniteljstvo osiguranja (usput, za novog pravobranitelja osiguranja nakon vrlo uspješnog mandata prof. dr.sc. Marina Jasena i kratkotrajnog mandata doc.dr.sc. M. Sopta, izabran je prof.dr.sc. Nikola Mijatović, s Pravnog fakulteta Zagreb), kao i drugi poslovi od interesa za osiguranje i osiguratelje, od 10. prosinca ima novo rukovodstvo. 

Nakon dva mandata dr.sc. Damira Zorića, iz Agram grupe, Upravni odbor je za novog predsjednika Hrvatskog ureda za osiguranje na demokratski održanim izborima s tajnim glasovanjem, a nakon „pripetavanja“, u drugom krugu, izabrao mr.sc. Slavena Dobrića, koji dolazi iz Allianz Zagreb d.d. Tako je, nakon dvadesetšestgodišnjeg predsjednikovanja predstavnika Croatia osiguranja i Euroherc osiguranja, za predsjednika te važne institucije izabran  predstavnik društva (ili društava?) u vlasništvu stranog kapitala. Naime, mr. Slaven Dobrića je član uprave Allianz Zagreb d.d., a u prošlom mandatu dr. Zorića bio je zamjenik predsjednika. Uz novog Predsjednika HUO-a izabrani su i zamjenici: gđa Jasminka Horvat Martinović, g. Marijan Kralj, g. Marin Matijaca i gđa mr. Tatjana Račić Žlibar.

HUO se, pod stručnim vodstvom direktora mr. Hrvoja Paukovića, koji je na istoj sjednici Upravnog odbora, reizabran na novi mandat, etablirao kao moderno organizirana institucija, čija aktivnost u okviru Savjeta ureda nije ostala nezapažena, te kao nacionalno tijelo koje predstavlja prepoznatljivu i cijenjenu najvišu stručnu instancu za poslove osiguranja u Republici Hrvatskoj.


NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

 1. NjoNjo

  18.12.2018. u 20:37
  Sve skupa tužno na što je spao taj HUO.
  Dr. Zorič je za sve ove ostale izmislio osiguranje.
  Kakav Dobrić, to je obična slatkoriječiva baba koja je oduševljena jedino sama sobom
  Kakav Mijatović - on nema pojma o pravobraniteljstvu u osiguranju (ide ga zato plagiranje inozemnih udžbenika iz financijskog prava)
  Dr. Jasenka Marina, koji je bio jedini pravi neovisni pravobranitelj koji i znao i htio nešto ozbiljnije napraviti od pravobraniteljstva - jednostavno su ismijali pa se čovjek kulturno maknuo kad je vidio sa kakvim profilom osoba ima posla
  Zašto nije bio javni natječaj za direktora HUO, nego se tolerira višegodišnji teror nad djelatnicima HUO, jednog običnog gu**nje neradnika. Gdje je tu demokratsko pripetavanje.
Profil korisnika
Komentari / Najčitanije
 1. Adriatic osiguranje vodeće u FBiH
 2. Cijene obveznog osiguranja vozila više ne mogu padati
 3. Predsjednik Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman panelist na CEE forumu u Beču
 4. Allianzov barometar rizika za 2019.: uz zastoje u poslovanju, vodećim rizikom za tvrtke prvi put pokazali su se i cyber incidenti
 5. Swiss Re pod pritiskom velikih šteta u četvrtom kvartalu 2018.
 6. EIOPA: Analiza troškova i performansi osigurateljnih i mirovinskih proizvoda
 7. Vrijedi li mi staro ovlaštenje za obavljanje posredničkih poslova u osiguranju
 8. Odgovornost za štetu od opasne stvari ili opasne djelatnosti – oslobođenje od odgovornosti – radnja oštećenika (Čl. 1067. ZOO/05)
 9. ESMA: godišnje statističko izvješće o prinosima i troškovima investicijskih proizvoda koji se distribuiraju malim ulagateljima u EU
 10. Ovih pet horoskopskih znakova najgori su vozači
Anketa

DOPUNSKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE BI TREBALO:Povežite se s nama

Osiguranje Forum

stanimir | 8.12.2018. 06:54:19
Gubitak prava iz osiguranja-tehnička neispravnost vozila
Sju | 7.5.2018. 09:58:47
Autoguma i kasko osiguranje
Rollande | 23.4.2018. 19:08:38
Ponuda i finansiranje između privatne osobe
vlaja | 16.2.2018. 17:17:14
Osiguranje usjeva i plodova